Islandshesteklubben

Sydsjælland og Øerne

Hvem er Skinfaxi.

Skinfaxi er en klub for folk som har interesse for den islandske hest. Klubbens geografiske område er primært Sydsjælland, Møn, Falster og Lolland. Klubben blev stiftet i 1982 og har ca. 180 medlemmer. Klubben er én af mange lokalklubber under Dansk Islandshesteforening.
Klubbens formål er at virke for udbredelsen af den islandske hest og dennes brug i ridesporten, at fremme renavlen i området og at samle interesserede om fælles aktiviteter, der giver venner af den islandske hest størst udbytte og fornøjelse af hestene.
I klubben lægger vi vægt på at bevare og styrke den islandske hests specielle gangarter, robusthed og karakter. Det er vigtigt at flest mulige får kendskab til og kan opleve den glæde, det er at se og ride på disse dejlige töltere.

Der er et godt sammenhold i klubben, som giver en god stemning, alle er meget velkommen og i bestyrelsen yder vi gerne råd og vejledning f.eks. i forbindelse med køb af en islandsk hest, salg, rideområder og meget mere.

Hvad laver Skinfaxi.

Skinfaxi har i årets løb mange forskellige aktiviteter. Hvert år afholdes orienteringsridt og gamanstævne sammen med andre klubber, islandshestens dag, fælles rideture, ridelejr, kurser og foredrag med relevante temaer, en årlig klubtur, hvor vi tager hen og rider i et sted i Danmark eller udlandet. Skinfaxi har lavet klubture siden 2004. Det skaber sammenhold og en fælles oplevelse.

Samarbejde med Nykøbing Falster travbane.

Klubbens medlemmer kan bruge ovalbanen (den inderste bane på anlægget) på Nykøbing Falster travbane når der ikke er løb eller andre arrangementer. Selve travsporet må ikke benyttes. Sandsporet rundt om baneanlægget må benyttes. Det koster 50 kr. pr. rytter pr. gang og skal indbetales på mobilepay 737060 inden du kører ind på travbanen. Kvittering skal kunne fremvises. 

Vedvægter

Download vores vedtægter.

 

Bliv medlem af Skinfaxi.

Hvis du vil meldes ind i Skinfaxi sker det via Sporti. Det er vigtigt at du udfylder alle medlemsoplysninger ved indmeldelse.

Klik her for elektronisk indmeldelse:

Meld dig ind

I Skinfaxi har alle medlem et personlige medlemskaber. Et personligt medlemskab koster 150 kr. pr. år og øvrige personer i samme husstand kan blive medlem for 50 kr. ( rabatordning). Skinfaxi udgiver et elektronisk klubblad som sendes til medlemmers mailboks.

Kontingent er forfalden til betaling d. 1. marts og dækker frem til d. 28. februar.

Hvis man melder sig ind efter 1. marts i året opnår man ikke refusion i kontingent i foreningsår, ligeledes får man ikke refusion hvis man vælger at melde sig ud i et foreningsår.

Kontingent

Alle medlemmer modtager hvert år i februar måned en mail med link til betaling. Husk en opdatering på www.sporti.dk, hvis der er ændringer i dine medlemsoplysninger. Klubbens medlemsdata opbevares hos Sporti.

Klubtøj

Køb dit Skinfaxi klubtøj hos Sydsjællands Erhvervsbeklædning. Skinfaxi-klubtøj.pdf

Lidt om den Islandske hest.

Der har ikke været importeret heste til Island siden vikingetiden, og hestene renavles i alle lande. Derfor er den islandske hest Nordens eget, oprindelige fuldblod. Hestenes gangarter har gjort den meget populær i Europa.
Den islandske hest er først og fremmest en brugshest, hvor der lægges stor vægt på gode rideegenskaber. Men den skal også være modig, stærk, villig og samarbejdsvillig.
Tölt er den vigtigste gangart, og den er meget behagelig for rytteren. Tölt kan rides i flere tempi. I tölt har hesten mindst ét ben i jorden hele tiden. Takten skal være klar firtakt.
Pas er når der rides hurtigt, det man kalder flyvende pas. Det er en totakts gangart, hvor hesten sætter de samsidige ben i jorden.
Hesten er en alsidig ridehest for voksne, men egner sig også for børn. Den kan bruges til alle former for ridning, lige fra ture i naturen og familieridning til langdistanceridning og konkurrencesport. De fleste konkurrencer er gangartskonkurrencer, men der dystes også i Alrid (en slags military for islandske heste) og andre konkurrencer. Der afholdes konkurrencer rundt omkring i Danmark, både i  lokalklubberne men også på landsplan.

Avl.

Den islandske hest, er den mest renracede hest, der kendes. Denne renhed fastholdes i alle lande, hvor der avles islandske heste, en ensartet og sikker registrering af alt afkom, af registrerede forældre.
Bedømmelseskriterierne ved kåring er specielle for den islandske hest, og dækker både bygning, rideegenskaber og sind. Der avles ikke på heste uden papirer og en hingst skal være godkendt til avl. Dette sikrer en fortsat forbedring af hestene med sikkerhed for, at de gode egenskaber fastholdes, til gavn for alle os der gerne vil have en islandske hest. Hvert år afholdes der mindst 2 kåringer i Danmark.

 

Kontakt klubben.

Formand Nina Andersen tlf. 22 73 00 27 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kasserer Bodil Kudsk tlf 25 32 27 29 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bladredaktør: Lise Rasmussen tlf. 24 20 48 44 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.